Godt at vide


Her kan du finde informationer om både højaktuelle emner og andre ting, som er godt at vide som dyreejer

Herunder kan du se udvalgte priser pr. 1. april 2019. Ønsker du priser på andre behandling er du altid velkommen til at kontakte os for et overslag.

Priserne er vejledende og kan ændre sig, hvis behandlingen bliver mere omfattende end normalt. Der tages forbehold for ændring af medicinpriser.

Alle konsultationer/behandlinger kræver tidsbestilling.

 

Neutralisation af kat / pakkepriser

Ved ID-mærkning er der frit valg mellem øretatovering eller chipmærkning. Vi tilbyder også at sørge for både øretatovering og chipmærkning - her er tillægsprisen blot 100kr for nr. 2. ID-mærkning, når det gøres samtidigt.

Er katten ikke vaccineret tidligere anbefaler vi en genvaccination efter 4 uger. Har vi givet den første vaccine koster anden vaccine 444kr.

Hankatte

 • Kastration: 700kr
 • Kastration + ID-mærkning + registrering i Det Danske Katteregister: 850kr
 • Kastration + ID-mærkning + registrering i Det Danske Katteregister + vaccination: 999kr
 • Kastration + vaccination: 850kr
Hunkatte
 • Sterilisation: 1100kr
 • Sterilisation + ID-mærkning + registrering i Det Danske Katteregister: 1250kr
 • Sterilisation + ID-mærkning + registrering i Det Danske Katteregister + vaccination: 1350
 • Sterilisation + vaccination: 1250kr

 

Kastration af kanin (han)

 

 • Kastration + vaccination = 999kr
 • Kastration = 849krKonsultationer

 • Konsultation hund/kat: 570kr
 • Konsultation kanin/gnaver: 460krVaccination og sundhedsundersøgelse

For at undgå overvaccination ændrer antallet af vacciner sig fra år til år. Hvilke vacciner, der gives, afhænger af de forrige års vaccinationer. Priserne varierer af samme grund.

Alle vacciner er inkl. et standard sundhedseftersyn.

 

Vaccination, hund
 • Hundesyge, leverbetændelse, parvovirus 613kr
 • Leptospirose og kennelhoste: 653kr
 • Hundesyge, leverbetændelse, parvovirus, leptospirose og kennelhoste: 762kr

 

Vaccination, kat
 • Herpes, calicivirus, chlamydia og panleukopeni: 593kr

 

Vaccination og sundhedsundersøgelse af kanin

Der findes i øjeblikket to vacciner til kaniner; ”Nobivac Myxo-RHD”, der beskytter mod myxomatose (kaninpest) og RHD1 (viral haemorrhagisk sygdom type1) og ”Eravac”, der beskytter mod RHD2 (viral haemorrhagisk sygdom type 2)

Vaccinerne må desværre ikke gives samtidigt, men skal have mindst 14 dage imellem sig. Begge vaccinationer inkluderer et sundhedstjek.

 • Nobivac Myxo-RHD: 656kr
 • Eravac: 571kr eller 479kr (hvis der samtidigt opretholdes opdateret vaccinationsprogram med Nobivac Myxo-RHD)

Kloklip

 • Hos veterinærsygeplejerske, hvor ejer selv hjælper med at holde: 85kr
 • Hos veterinærsygeplejeske, hvor en anden veterinærsygeplejerske hjælper med at holde: 170kr

 

Tandeftersyn

 • Hos veterinærsygeplejerske Cecilie: Gratis

 

 

 

 

Efter nogle år med et nogenlunde jævnt niveau af smittede hunde, ser vi nu et øget antal smittede hunde med hjerteorm. Både hjerte- og lungeorm kan give alvorlige symptomer, men særligt hjerteorm kan være dødeligt.

Få mere viden om hjerte-/lungorm i denne artikel og på denne hjemmeside, og ring til os på 43620525, hvis din hund har brug for at blive tilset af en dyrlæge.

Vi kan teste for sygdommene på flere måder: Ved test af afføring og via en blodprøve (kun hjerteorm).

Se her for vejledning i korrekt opsamling af afføringsprøver til test.

Husk altid at samle efterladenskaber op efter din hund - sådan undgås smitte og reinfektion bedst.

Reglerne for rejse med kæledyr varierer fra land til land, og da de ændres løbende kan det være svært at holde styr på. Det er altid en god ide at tjekke reglerne for det land du skal til hos Fødevarestyrelsen. Husk at det er dit ansvar som ejer, at reglerne overholdes:

Se reglerne her

Grundlæggende krav:

 • Gyldig ID-mærkning
 • Er dyret mærket 3. juli 2011 eller senere, skal det være chipmærket
 • Er dyret mærket før 3. juli 2011, må det gerne være en letlæselig tatovering. En chipmærkning anbefales dog.
 • Gyldig rabiesvaccination.
 • Den må tidligst gives til dyret, når det er 12 uger gammelt, og udrejse er først tilladt 21 dage efter vaccinen er givet
 • Dyrt skal være gyldigt ID-mærket inden vaccinen gives.
 • Gyldigt pas (udstedes af dyrlægen på klinikken)

Beskyttelse mod parasitter i udlandet:

 • Der er mange lande, hvor dyrene udsættes for enten en større risiko for bestemte parasitter, eller udsættes for parasitter, som vi ikke har i Danmark. Derfor kan det være en god ide, at beskytte dyret før under og efter turen til udlandet, dels for at undgå dyret bliver generet og dels for at undgå, at indføre fremmede potentielt farlige parasitter til Danmark ved hjemkomsten.

Nogle produkter kan købes på klinikken i håndkøb, mens andre er receptpligtige.

I det følgende, kan du blive klogere på, hvad vi bl.a. kan vaccinere kaniner imod, smitteveje, symptomer og hvad du kan gøre.
 
RHD (rabbit haemorrhagisk disease) også kaldet VHD (viral haemorrhagisk disease) eller RVHD (rabbit viral haemoorrhagisk disease) er et calici virus som giver dødelig sygdom hos kaniner.

Der findes en klassisk form (RHD), som kun rammer kaniner, og en ny variant (RHD2), der desuden menes at kunne påvirke harer.
Når man snakker om sygdommen benævner man den RHD, når man snakker om selve virusset benævnes det RHDV.

Sygdommen smitter via vektorer (myg, utøj), via direkte kontakt kaninerne imellem og via indirekte smitte gennem fx bure, transportkasser, børster, madskåle, hø og foder.
Virus er meget hårdført og kan overleve både høj varme og lave kuldegrader.

Sygdomstegn kan være nedstemthed, nedsat ædelyst og feber, men kan desuden vise sig som "sudden death", hvor dyret dør meget hurtigt (dvs. indenfor et døgn).
Virus påvirker især leveren, og dyret dør oftest som følge af leverbetændelse eller DIC (dissemineret intravaskulær koagulation), dvs. blødninger.
Blødninger fra kropsåbninger (næse, mund, rectum, kønsåbninger) er et af sygdomstegnene på den klassiske RHD.
Der findes ingen behandling for denne sygdom og smittede dyr dør ofte inden man når at starte symptombehandling.

Der har de sidste par år været mulighed for at vaccinere kaniner mod den klassiske form for RHD med Nobivacs kombinationsvaccine "Myxo-RHD" som beskytter mod RHD og Myxomatose (kaninpest). Der er ikke en kendt virkning mod RHD2, selvom der højst sandsynligt er noget krydsbeskyttelse.
Denne vaccine skal gives en gang årligt for at holde kaninen beskyttet.

Der er netop givet tilladelse til, at dyrlæger i Danmark kan vaccinere kaniner mod RHD2 med den vaccine der hedder Cunipravac variant.
Denne vaccine beskytter kun mod RHD2 og der gives 1 injektion hvert halve år for at holde kaninen beskyttet.

Vaccinen kommer i 10-dosepakninger og er kun holdbar en enkelt dag. Vi arrangerer derfor særlige vaccinationsdage for kaninerne – Ring til os på 43620525 og bliv skrevet på venteliste, så ringer vi dig op, når vi har fastsat dagene vi vaccinerer på.

Nytåret nærmer sig, det betyder, at flere firbenede bliver skræmte af fyrværkeri.

Vi kan desværre ikke forhindre, at folk bruger fyrværkeri, men vi kan komme med nogle forslag til, hvordan man bedst får sin hund og kat igennem det.

For gode råd til dig med hund, læs mere her

For gode råd til dig med kat, læs mere her

Mange hunde og katte plages af lopper og/eller flåter. Nogle kun i højsæssonen, andre hele året. Der findes mange måder at forebygge og behandle det på. I menuen er listet nogle af mulighederne hos os.

Tabletter (til hund)

 • Bravecto er et forholdsvist nyt produkt. Det er udformet som en tablet og den er tilsat smag, så langt de fleste hunde spiser den uden problemer. Bravecto dræber lopper og flåter og holder i 12 uger.

Produktet tolereres godt hos Collier, som er bærere af MDR1

Pipetter

 • Der findes forskellige produkter, som gives med en pipette ned på huden af dyret. Der er forskel på hund og kat. Nogle produkter bruges kun mod lopper, mens andre båd er mod lopper og flåter.
 • Nogle pipetter, der indeholder stof mod flåter, må kun bruges til hund. Stoffet hjælper med at afskrække flået inden den når at bide.

Injektion (til kat)

 • Det er muligt at give en indsprøjtning til katte, der vejer over 4kg, som forebygger lopper i 6 måneder. Indsprøjtningen kræver konsultation hos dyrlægen.

Halsbånd

 • Seresto er et halsbånd til hund og kat som ved konstant brug forebygger lopper og flåter i 7-8 måneder.

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for sin hund. Desuden kan det være en rigtig god ide at tegne en sygeforsikring for sit dyr, uanset om det er en hund, kat eller kanin. En sygeforsikring, kan gøre beslutninger om behandling lettere, hvis uheldet er ude.

Det skal du overveje

Sygeforsikringer til dyr er ikke ens, og vilkårene varierer meget. Det er vigtigt at overveje forskellige ting, så forsikringen kommer til at passe til ens behov.

Vi har opridset nogle af de ting, der er værd at overveje:

Selvrisiko:
Beløbet for selvrisikoen varierer. En høj selvrisiko giver typisk en lavere pris på selve forsikringen, mens en lav selvrisiko kan gøre den årlige pris for forsikringen højere.
Der er typisk en tidsbegrænsning for hvornår længe en behandling er dækket af samme selvrisiko.

Aldersbegrænsning:
Nogle forsikringer har en alders begrænsning og gælder derfor ikke hele dyrets liv.

Dækningsprocent:
Der er forskel på hvor stor en del af en regning forsikringen dækker

Dækning af medicin:
Typisk dækker forsikringen ikke udleveret medicin, der er dog nogle, der giver mulighed for særlig dækning af dette. Det kan være værd at overveje specielt hvis ens dyr vejer meget - medicinudgiften for fx en 6kg hund og en 60kg hund er meget forskellig.

Forbehold:
Nogle racer er mere udsatte for bestemte sygdomme end andre, det betyder at mange forsikringer har bestemte behandlinger, de ikke dækker for bestemte racer.

Top